Drs. Johan Arendt Happolati
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Beginselverklaring:
 Eindelijk schrijf ik je weer, omdat er grote dingen staan te gebeuren en wel door toedoen van mijnheer Van Schoonbeke. (Openingszin uit de roman 'Kaas' van Willem Elsschot, 1933)
 
stijlvol
met liefde voor de taal
grappig
voor elck wat wils
plagen mag, judassen niet
 geen gedonderjaag met andermans lief
QUALITY PRODUCT
 
MADE IN
BRUGGE
FLANDERS
 

Medebloggers:
 
(NL) Aargh
(S)   Baasbraal
(NL) Babbel
(NL) Dawolf
(NL) Djust
(NL) Eefs log
(NL) Fredzijn U 19.02.09
(NL) Givamo
(B)   Ils
(B)   Irimi
(B)   Ivo Victoria
(NL) Jenni 
(B)   Junegirl
(NL) Margot
(NL) Miss Punt 
(NL) Muisgrijs U 04.01.08
(NL) Soyrosa
(B)   Tante Annie
(NL) T!EN
(B)   Weegbreker
(B)   Wizzewasjes
 
 
Over ons Nederlands:
 
 
(*)       Aanraders
  Nú lezen! Allen daarheen!
  (Nieuw, dus...)
Het steekt uit als een zere duim.
Met oprecht excuus,
 
aan alle reageerders die reageerden op mijn vorg logje en waarop ik niet heb gerereageerd.
 
Zoek nu maar braaf de link in dit logje. Het steekt uit als een zere duim (West-Vlaamse uitdrukking).
 
.    .    .    .    .    .    .

Reacties

baasbraal op 28-09-2010 20:03
Nou, ik heb hem gezien hoor! Dat was zo'n cult film van de jaren 70 of 80. Ik vond het verschrikkelijk. Ik weet dat dat soort dingen gebeuren, maar ik hoef het echt niet te zien!  Een van de dingen waar ik heel slecht tegen kan en waar ik heeeeeeel verdrietig van word is, als mensen hun eigen leven zo verschrikkelijk verknallen...... hun EIGEN leven!
mammalien op 28-09-2010 20:24
Ah, dat was weer zo'n film die bij ons thuis enthousiast door mij wordt uitgezocht, we in het begin allebei enthousiast zijn, en aan het einde kijkt manlief me dan met een verdrietig gezicht aan met de woorden "he bah, dat was weer een echte mammalienen film"...
ollie op 28-09-2010 21:08
Geachte heer Drs ; Is hrt allene uwen duim die zere doet ?
Fran op 28-09-2010 21:35
heer Drs,
 
na enkele seconden youtube trainspotting wist ik het weer.... not my piece of cake...
 
Doe mij maar een biertje of een wijntje.... aan de bar of op de bank.... dat gedoe met naalden en zo maakt me zoooo wee...
 
groet Uw Fran
gewoonieko op 29-09-2010 09:22
Bij ons klopt het als een zwerende vinger :)
Nog hartelijke dank voor het kado; zal 'm gaan ruilen voor een blauwe ;) (...)
Bob op 29-09-2010 10:03
Samen met Pulp Fiction een van de beste films aller tijden, als je het mij vraagt (maar wie doet dat nou?).
Hard, realistisch, zonder kitsch, spannend, maar vooral: heel erg om te lachen.Echte humor is altijd een lach en een traan. Het voornaamste doel van humor is de treurigheid van het dagelijkse leven te verzachten.

En hoewel hier ook de goeie kanten van heroine getoond worden, zal niemand het in zijn hoofd halen om na het zien van de film het eens te gaan proberen.

Leuke scenes:
- Als ze met zijn tween in het park liggen en stiekem de hond van een neo-nazi beschieten
- het sollicitatiegesprek van hoe heet ie ook al weer, Spud
- de slot-scene als Ewan er met het geld vandoor gaat

habadroomt op 29-09-2010 16:04
De link natuurlijk wel gevonden maar ik houd mij verre van drugs, zeker sinds mijn studententijd (waar ik wel eens een jointje heb gerookt) Toen was ik op een feestje waar verschillende mensen aan de LSD gingen. Ook een vriend van me , nou die flipte zo verschrikkelijk dat ik gelijk nooit meer een joint heb aangeraakt, laat staan zwaarder spul. Het was verschrikkelijk om mee te maken dat eerst iemand gezellig met je zit te kletsen en het volgend moment totaal waanzinnig lijkt te worden door een 'bad trip' Gelukkig waren er meer nuchtere mensen aanwezig zodat hij niets geks heeft kunnen doen in zijn wanen.
 
frank-103 op 29-09-2010 22:15
Beste drs,
 
ik heb het filmpje nauwkeurig bestudeerd, voor iets dat trainspotting heet komen er achterlijk weinig treinen in voor. Ik zeg: zwaar waardeloos, dat filmpje.
 
Uw Frank-103
treinenspotter
 
RENESMURF op 30-09-2010 00:34
Het is onderstreept. Dus makkelijk te vinden. Dat wel.
T!EN ·.·•O.o°•>•°o op 30-09-2010 02:22
Doe mij dan maar een zere duim!
 

Vorg? Is dat ook West-Vlaams Drs?
Of gewoon 'n typfoutje, zou ook kunnen.
Sloppel! :)
Bob op 30-09-2010 13:31
Ongelooflijk dat er mensen bestaan die deze film niet kunnen waarderen.
estrellala op 30-09-2010 13:32
Veel van gehoord doch nooit gezien. Nu dus een samenvatting, dat is al genoeg voor mij.
hetlevenruikt op 30-09-2010 21:13
Heer Drs.,
 
Een prachtige film die je de rillingen over de rug laat lopen. Zag hem voor het eerst als eenvoudig blowend mannetje van een jaar of twintig en maakte ontzettend veel indruk. Zag dezelfde film jaren later, als vader van een dochter van, toen, drie en werd helemaal onpasselijk van het babylijkje. Daar kon ik als jonge vader niet meer naar kijken!
 
Maar toch een mooie film!
 
Het leven ruikt niet altijd even fris.
baasbraal op 01-10-2010 00:31
@Bob: Deze film komt te sterk bij me binnen.   Ik kan er niet tegen. Dat is geen kwestie van 'niet waarderen', dat is ' emotioneel destabiliseren' als je dan toch kijkt......
Bob op 01-10-2010 12:10
Naar aanleiding van deze log heb ik de film gisteravond nog een keer gekeken, en hij blijft sterk. De dialogen/ monologen/ gecultiveerde scheldkannonade's zijn niet voor de poes. Het is natuurlijk niet iedereen zijn smaak, omdat het nogal grof en direkt is. Als Mark beschrijft waarom hij niet trots op Schotland, klasse. En het begint natuurlijk al met het intro:
 
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, Choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose fixed- interest mortgage repayments. Choose a starter home. Choose your friends. Choose leisure wear and matching luggage. Choose a three piece suite on hire purchase in a range of fucking fabrics. Choose DIY and wondering who you are on a Sunday morning. Choose sitting on that couch watching mind-numbing sprit- crushing game shows, stuffing fucking junk food into your mouth. Choose rotting away at the end of it all, pishing you last in a miserable home, nothing more than an embarrassment to the selfish, fucked-up brats you have spawned to replace yourself. Choose your future. Choose life... But why would I want to do a thing like that?
Bob op 01-10-2010 12:15
Ah, hier is ie, van dezelfde site http://www.generationterrorists.com/quotes/trainspotting.html , waarom Mark niet trots is om Schots te zijn:
 
TOMMY: Doesn't it make you proud to be Scottish?

RENTON: I hate being Scottish. We're the lowest of the fucking low, the scum of the earth, the most wretched, servile, miserable, pathetic trash that was ever shat into civilization. Some people hate the English, but I don't. They're just wankers. We, on the other hand, are colonized by wankers. We can't even pick a decent culture to be colonized by. We are ruled by effete arseholes. It's a shite state of affairs and all the fresh air in the world will not make any fucking difference.

Urbain Alpain op 03-10-2010 14:43
Of ik heb wat gemist of ik ben oliedom. Ik vraag me af hoe men hier plots op 'Trainspotting' uitkomt!?!
 
Erg goeie film trouwens, daar niet van.
estrellala op 03-10-2010 18:34
De wèl positieve reacties over deze film hebben mij toch nieuwsgierig gemaakt, ik wil hem eerdaags zéker gaan zien...
drs op 03-10-2010 20:44
Heer Landgraaf,
Net nu ik een beetje uitgeblust was, komt u hier weer leven in de brouwerij brengen. Ik krijg zowaar goesting om er weer eens flink in te vliegen.
En hoe men hier plotsop Trainspotting uitkomt? Zijt ge zeker dat ge geen brilletje nodig hebt?
Schalkse groeten,
De Drs.
babbelegoegje op 04-10-2010 01:26
Zo, dat was weer even balen, klik ik net nog even op de film om te kijken, of ik me soms vergis na al die lovende reacties op dat filmpje, is mijn hele reactie weer weg. En met de eerste piepjes van de film springen mijn honden meteen klaarwakker blaffend uit hun mand. Bob, ze bestaan hoor.Ik ben er één van. Op de ene of andere manier moest ik even aan de New kids denken, en die filmpjes behoren ook niet tot mijn favoriete.
Hr.drsje, wij zijn hier momenteel druk bezig, onze vingers, en duim in ons enthousiasme, af te likken. Ik steek dus voor deze gelegenheid maar even mijn middelvinger uit.  Eerst mocht alleen rechts zijn vingers aflikken van de puberaal Mark,  dat was toen wel even slikken, maar na de tweede poging tot de vorming van een coalitie mocht links ook mee likken, gelukkig. Maxime likte jammer genoeg liever een ander lichaamsdeel, van Mark en Geert, maar dat even terzijde.
Liefs...


Rob Alberts op 09-10-2010 07:18
Off topic:
Geachte Heer Drs,
het mooie van de linkshandigenwinkel is dat veel gereedschappen en hulpmiddelen speciaal voor linkshandigen verkrijgbaar zijn.
Dit geeft linkshandigen de keuze om geschikt deugdelijk gereedschap te gebruiken.
M.b.t. de politieke voorkeur; het staat in een democratie een ieder vrij de eigen keuze te maken. Rechts, links alle bloggers zijn mij gelijk.
Ik lees graag uw blogs en uw reacties, ongeacht uw politieke voorkeur!
Vriendelijke en linkse groet uit Amsterdam-ZuidOost
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl