Drs. Johan Arendt Happolati
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Beginselverklaring:
 Eindelijk schrijf ik je weer, omdat er grote dingen staan te gebeuren en wel door toedoen van mijnheer Van Schoonbeke. (Openingszin uit de roman 'Kaas' van Willem Elsschot, 1933)
 
stijlvol
met liefde voor de taal
grappig
voor elck wat wils
plagen mag, judassen niet
 geen gedonderjaag met andermans lief
QUALITY PRODUCT
 
MADE IN
BRUGGE
FLANDERS
 

Medebloggers:
 
(NL) Aargh
(S)   Baasbraal
(NL) Babbel
(NL) Dawolf
(NL) Djust
(NL) Eefs log
(NL) Fredzijn U 19.02.09
(NL) Givamo
(B)   Ils
(B)   Irimi
(B)   Ivo Victoria
(NL) Jenni 
(B)   Junegirl
(NL) Margot
(NL) Miss Punt 
(NL) Muisgrijs U 04.01.08
(NL) Soyrosa
(B)   Tante Annie
(NL) T!EN
(B)   Weegbreker
(B)   Wizzewasjes
 
 
Over ons Nederlands:
 
 
(*)       Aanraders
  Nú lezen! Allen daarheen!
  (Nieuw, dus...)
Hij deletet ...
Hij deletet ...
 
 
Medebloggers,
 
Vandaag weer een kleinigheidje, een niemendalletje. Tijd, zin of inspiratie voor het grotere werk heb ik niet meer. Ik vind dat jammer, ja ik vind dat jammer, want ik mis het. Ik mis de inspiratie en de ambiance van de eerste dagen van dit beroemde blog. *kuch* Maar ik heb het dus niet meer. Het zij zo.
 
En tot overmaat van ramp kan ik hier ook geen plaatje boven plakken, want mijn computer is weer stuk. Virusmeldingen. Hoorndol word ik ervan. Vriend I**** had hem mooi opgekuist, maar enkele dagen later (vrijdag, 20 mei 2011, te des 10:00 u. in de morgen om precies te zijn) was het weer van dat: virusmeldingen. En of ik mij a.u.b. eventjes een geüpdatet versie van het virusprogramma wou aanschaffen. Huh? Dat was toch niet de bedoeling?
 
En ik meteen heel stoer tegen iedereen die het wilde horen: "Ik gooi 'm uit het raam! Ja! Godsamme!" Dat op het trottoir uiteenspatten van al die elektronische ingewanden van zo'n rotcomputer, dat leek me wel wat. En nu worden we heel even ernstig, want op dat eigenste moment dacht ik er werkelijk over na om de computer uit mijn leven te bannen.
 
Ach, wat verveel ik jelui nu toch weer met mijn aardse beslommeringen. Daar zou het op dit blog toch helemaal niet over gaan. Humor en wetenschap, daar zou het over gaan. Ter zake dus. Hoe zit het met dat kleinigheidje, dat niemendalletje?
 
Verleden week zat ik beaat naar een spelprogramma op de verrekijk te koekeloeren en toen moest de kandidaat antwoorden of 'hij deletet' correct gespeld was. Ik was op slag zo in de war dat ik niet eens meer weet of hij (die kandidaat) het nu uiteindelijk juist of fout had. 'Hij deletet'?!? Wat heb ik nou aan me fiets hangen, dacht ik. Hij deletet.  Daar moest ik even over nadenken
 
Werkwoord: deleten
Stam: delete
Derde persoon enkelvoud, tegenwoordige tijd: stam + t = delete + t = deletet.
 
Hij deletet. Komt dat tegen! Hij speelt en hij bidt en hij schrijft en hij deletet. Het ziet er reteverdacht uit, maar het klopt wel. Ik zou zelfs meer durven zeggen: er is geen speld tussen te krijgen.
 
En toen moest ik meteen aan 'skaten' denken.
 
Werkwoord: skaten
Stam: skate
Derde persoon enkelvoud, tegenwoordige tijd: stam + t = skate + t : skatet. Hij skatet
 
Moet u er nog een paar hebben?
 
Hij savet
Hij upgradet (HAHA!)
 
Wat zegt u, Medebloggers? Het moet niet gekker worden? Het kan nog gekker hoor! Let op ...
 
Werkwoord: uploaden
Stam: upload
Derde persoon enkelvoud, tegenwoordige tijd: stam + t = upload + t = uploadt. Hij uploadt. Je blijft lachen.
 
En passant maak ik jelui nog even opmerkzaam op het beletselteken in de titel bovenaan dit stukje:
 
Hij deletet ...
 
 
Zag u het? Nee? Ziet u het echt niet? Ik zal u even op weg helpen: voor dat beletselteken staat er een spatie ... Ja, ik vind het ook belachelijk, maar het schijnt zo te horen. Vroeger schreef ik altijd: "Hij dacht dat hij misschien... later... een roman schrijven..." Ik schreef die drie puntjes dus meteen achter de laatste letter van het woordje, maar dat is dus hartstikke fout. Eerst een spatie en dan die drie puntjes.
 
Ik vind het niet mooi, ik vind het schriftbeeld niet aantrekkelijk, maar niemand vraagt mij ooit wat als er beslist moet worden over die dingen ...
 
En nou zet ik 'm op m'n blog, want als ik dit morgen herlees, dan vind ik het niet goed genoeg en staat er hier weer niks. Hebt u dat ook?
 
Een groet.
 
Drs. Johan Arendt Happolati
warhoofd

Reacties

Pagina12
drs op 02-06-2011 09:32
Vrouwtje T!EN,
 
Een prachtige verduidelijking terillustratie van de begrippen plesonasme en tautologie hebt u daar uit de voor het nageslacht bewaarde archieven van de VRT tevoorschijn opgeduikeld. Ik moest lachen omdat ik dolle, vermakelijke pret had.
 
En voor de andere visiteurs die hier op bezoek komen: ik lees wel alles, maar ik slaag er niet altijd in met een antwoord te reageren.
 
Moge de Heere God, onze Heiland en Verlosser, U allen helpen en bijstaan.
 
Drs. Johan Arendt Happolati
Eva op 24-06-2011 11:03
Is het niet hij load up? ;-)
 
Sorry voor mijn afwezigheid in de reacties hier. Ik lees wel alles, maar reageer niet vaak meer. Soort van ontbrekende scherpheid en fantasie de laatste tijd. Weggegaan door drukte en stress.
Komt wel weer terug, hoop ik :-)
Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl