Drs. Johan Arendt Happolati
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Beginselverklaring:
 Eindelijk schrijf ik je weer, omdat er grote dingen staan te gebeuren en wel door toedoen van mijnheer Van Schoonbeke. (Openingszin uit de roman 'Kaas' van Willem Elsschot, 1933)
 
stijlvol
met liefde voor de taal
grappig
voor elck wat wils
plagen mag, judassen niet
 geen gedonderjaag met andermans lief
QUALITY PRODUCT
 
MADE IN
BRUGGE
FLANDERS
 

Medebloggers:
 
(NL) Aargh
(S)   Baasbraal
(NL) Babbel
(NL) Dawolf
(NL) Djust
(NL) Eefs log
(NL) Fredzijn U 19.02.09
(NL) Givamo
(B)   Ils
(B)   Irimi
(B)   Ivo Victoria
(NL) Jenni 
(B)   Junegirl
(NL) Margot
(NL) Miss Punt 
(NL) Muisgrijs U 04.01.08
(NL) Soyrosa
(B)   Tante Annie
(NL) T!EN
(B)   Weegbreker
(B)   Wizzewasjes
 
 
Over ons Nederlands:
 
 
(*)       Aanraders
  Nú lezen! Allen daarheen!
  (Nieuw, dus...)
Sneller dan het licht
Ja, die! 
 
SNELLER DAN HET LICHT ?
 
TIJD VOOR EEN VOORSPELLING ...
 
 
Medebloggers,
 
U weet dat ik mij in een dartele bui nog wel eens aan de wetenschap durf te vergrijpen, niet? Welnu, heden waag ik mij aan een boude voorspelling. Wat zegt u? Astrologie? Welneen, da 's geen wetenschap, da 's onzin. Gewoon ons gezond verstand, dat gaan we gebruiken.
 
De fysici waren vandaag in alle staten. Let op:
 
 
Er zouden dus deeltjes bestaan die zich sneller voortbewegen dan het licht. "We claimen niets, we willen geholpen worden in het begrijpen van deze gekke bevindingen", zegt een van de onderzoekers. Nou, ik zal ze even helpen, Medebloggers. Ze hoeven helemaal geen ingewikkelde en dure onderzoeken te doen, neen, ze kunnen het ook gewoon aan mij vragen: dat neemt minder tijd in beslag en het kost niks.
 
Wilt u er wel eerst even nota van nemen dat het bericht vandaag bekend werd gemaakt en dat we nu pas enkele uren verder zijn? Goed. Morgen of in de loop van de volgende dagen komt mijn voorspelling uit.
 
Ik zeg u dat in de loop van de volgende dagen bekend zal worden dat die knakkers van het Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire (of hoe heet dat ding?) een meetfoutje hebben gemaakt. Voor het experiment werden neutrino's over een afstand van 730 kilometer naar een ondergronds laboratorium in Italië geknald. In die neutrino's hoeft u zich verder geen zorgen te maken, dat zijn gewoon hele kleine voorwerpjes. Meer is dat niet. Maar die vliegen dus blijkbaar aan een snelheid van pakweg 299 792,458 km/s. Weet u wel wat dat betekent, Medebloggers? Dat is dus 1 080 000 000 km/u. Dat is meer dan een miljard kilometer per uur. En dat gaan ze dus meten over een afstand van ocharme 730 km? Kom, niet belachelijk doen, he luitjes. We spreken hier over een ontiegelijk kleine fractie van een seconde, dat kan een mens gewoon niet meten. Tenminste ... nu nog niet, dat is nu wel bewezen.
 
Morgen schieten ze weer (BOEM !!!) zo'n bolletje af en - let op mijn woorden - dat zal dan voortsuizen met een snelheid die zogezegd een ietsiepietsie láger ligt dan de lichtsnelheid. Nu ja, morgen zal het wel niet zijn, want zo'n experiment, ik weet niet hoe u zich dat voorstelt, Medebloggers, maar dat is dus helemaal iets anders dan het in een revolver douwen van een patroon om vervolgens de trekker over te halen. Bovendien moeten ze waarschijnlijk eerst ook nog eens een keertje hun chronometer herijken. Is best mogelijk. 't Zal dus wel voor volgende week zijn. Maar onthoud het; ik heb het nu al voorspeld (check datum en nachtelijk uur van dit bericht): neutrino's bewegen zich misschien even snel als het licht voort, maar zeker niet sneller.
 
En u denkt nu voorzeker dat ik dit hier allemaal zélf verzin, maar niets is minder waar. Het is dhr. Einstein zelve die mij vandaag - toen ik even een uiltje aan het knappen was - als in een visioen verscheen en mij het hele zaakje haarfijn uitlegde. "En of ik die kwakkel even wilde rechtzetten op mijn blog". Nou, bij deze, dan.
 
(Is 't zo goed, mijnheer Einstein?)
 
Was getekend,
 
Drs. Johan Arendt Happolati
ornitholoog op het gebied van snelle deeltjes
 
 Update: zaterdag, 29 oktober 2011. Voor de update, klik HIER.

Reacties

prototype op 24-09-2011 02:21
Ik moet u eerlijk bekennen dat ik mij zelden tot nooit bezig hou met deze tak van natuurkunde ,ik heb er dan ook niet echt veel verstand van ,ik moet wel zeggen dat uw stukje mij een zeldzaam inzicht in de problematiek geeft,ik kom hier iets verder mee.
Ik heb geen idee welke meetapparatuur men exact gebruikt ,het zal wel iets uiterst exact zijn ,wellicht meten ze een ''behaalde grens'' die een soort garantie geeft dat de snelheid van het licht in ieder geval gehaalt is maar niet met ''hoeveel'' snelheid ''meer''dat is gegaan.
 
ik raak het alweer kwijt .
 
groet.
prototype op 24-09-2011 02:27
ik doe nog een gooi .
 
kan men zo'n deeltje middels een lichtpuls transporteren ? dat je het naar de maan ketst en dan als een vleermuisoor het deeltje hier weer opvangt ? en dan de tijd meten ? of krijg je dan andere problemen als het uberhaubt mogelijk zou zijn .
drs op 24-09-2011 02:32
Heer Prototype,
 
Doet u vooral geen moeite. U en ik hebben er beiden geen verstand van, maar ik misschien iets meer dan u. Indien men een neutrino naar de maan zou schieten, dan ... dan zou die gewoon door de maan heen vliegen. Zeg maar dag met je handje!
 
Toch bedankt om te helpen nadenken. Als we hier met z'n allen gaan zitten brainstormen, komt er misschien toch nog iets bruikbaars uit.
 
Met vriendelijke groeten,
 
De Drs.
dawolf op 24-09-2011 03:50
Ik weet niet of ik u wil danken of doodslaan.
Natuurlijk hebt u volkomen gelijk - wie ben ik om aan het verschijnen en de boodschap van De Grote E te twijfelen en visioenen hebben van ouds de wereld geregeerd.
Maar toch... die enkele seconden van hoop... en vrees... ach, dat waren mooie seconden!
baasbraal op 24-09-2011 08:22
Good old Einstein! Ik heb een flinke studie van zijn leven gemaakt en nu verschijnt hij notabene aan u! Misschein was ik niet te bereiken.......
Einstein was trouwens zelf de eerste om zijn eigen relativiteitstheorie te relativeren. Van hem is volgens mij de uitspraak dat, hoe meer je weet, hoe minder je weet.
frank-103 op 24-09-2011 09:31
Beste drs,
 
persoonlijk heb ik ook meer vertrouwen in onze Albert dan in een stel van die geflipte wetenschappers van de Cern. Sinds tsjernobyl en japan weten we allemaal wat kernenergie voor gevolgen heeft voor onze (geestelijke) gezondheid, en het meten van de snelheid van deeltjes over 730 kilometer lijkt me zoveel praktische problemen op te leveren dat het meten van een fractie van een seconde hachelijk is. Of penibel.
 
Uw Frank-103
Specialist in hogesnelheidstreinen
bad op 24-09-2011 09:48
*uit een zeer bedenkelijke HM*
Deze dame gaat er van uit dat inderdaad de grondvesten van de fysica staan te schudden en mogelijk herzien moeten worden.
Maar nog meer reist me de vraag, wat voor mogelijkheden we uit deze theorie kunnen halen...

seomezeor op 24-09-2011 11:11
Geachte Hr enz., uw log met meer dan normale belangstelling gelezen.
Even voorstellen: Een ongelofelijk simpele ziel maar, godzijdank, wél gezegend met 'n normale portie nieuwsgierigheid.
Ik vind uwuiteenzetting 'n verademing!
Duidelijk, zonder toeters en bellen en geruststellend.
De gevolgen van de ontdekking begreep ik niet maar boezemde mij wel angst in. Angst voor het onbekende is hier zeker van toepassing. Ik vond het allemaal erg dreigend klinken maar dankzij uw relativerende woorden kan ik de toekomt weer met vertrouwen tegemoet zien.
DANK EN HULDE!!
Marja op 24-09-2011 12:01
Wat bijzonder, zo'n nachtelijk bezoekje van Einstein. Ik ben helemaal gerustgesteld.
drs op 24-09-2011 13:12
Heer Wolf,
 
Ik begrijp wat u bedoelt. U denkt natuurlijk aan reizen in de tijd en aan DIT en aan DIT. Stel u voor dat wij zouden kunnen terugreizen in de tijd. Dan zouden we eindelijk en voor eens en voor altijd kunnen achterhalen welke snuiter het wiel heeft uitgevonden.
 
U schrijft ook 'die enkele seconden van hoop ... en vrees ...' Inderdaad, stel u voor dat ik terugreis in de tijd en die snuiter van hierboven, die dus het wiel zou uitvinden, die betrapt mijn griepje en legt het loodje. Dan wordt dat wiel dus niet uitgevonden, of in elk geval toch enkele eeuwen later, en dan, ja dan loopt heel de ... euh ... industriële revolutie vertraging op en verdwijnt die gsm die hier in mijn broekzak zit plots. Dan verdwijnt trouwens ookdie computer waar ik nu aanzit te typen.
 
Dat was het wat u bedoelde met 'vrees', niet?
 
Met vriendelijke groeten,
 
De Drs.
drs op 24-09-2011 13:23
Vrouwe Janneke,
 
Wilt u er dus in het vervolg voor zorgen dat u immer te bereiken bent door dhr. Einstein? En inderdaad, hoe meer je weet, hoe meer je beseft dat je weinig weet, maar deze is ook van hem:
"I am convinced that He (God) does not play dice."
Ik ben ervan overtuigd dat God niet met de dobbelstenen speelt.
Ik, De Drs, daarentegen,ben er van overtuigd dat God wél met de dobbelstenen speelt. Dat ziet een mens trouwenselke dag in het nieuws ...
 
Een stille groet.
 
De Drs.
drs op 24-09-2011 14:46
Heer Frank,
 
Hachelijk, inderdaad, het meten van zo'n schier ondeelbaar tijdsmoment. En voor mijn geestesoog verschijnt dat zo'n geflipte wetenschapper met een chronometer in z'n klamme handjes. En z'n collega is dan aan het aftellen: "DRIE, TWEE, EEN, VUUR!!!" En dan moet die geflipte wetenschapper aan de andere kant van die 750 kilometer afdrukken wanneer dat snelle deeltje aankomt. Vergeet het.
 
Olijke groeten,
 
Drs. Johan Arendt Happolati
snelzapper
prototype op 24-09-2011 14:55
Hallo drs,
 
Bij deze nog mijn dank voor uw antwoord.
 
Ik heb inmiddels via de wiki mij een beetje in de materie verdiept ,ben er wel mee opgehouden na een poos ,niet omdat het mij niet interesseert ,ik moet echter een keus maken ; welk terrein mijn verbazing mag wekken ,hetgeen het onderwerp van mijn ''zelfrelativering'' mag zijn ,dat is dus hetgeen mij met schoonheid zodanig treft dat m'n alledaagse klomp breekt ahw.
 
Of god graag een partijtje mag dobbelen ?
 
U bedoeld of wij de zaak aan ''het toeval'' over kunnen laten ?
 
Met alle respect voor eventueel gelovigen ik laat hem er even buiten,maar dat wil niet zeggen dat er geen ''richting'' zou zijn /een bedoeling achter ''de zaak'',indien ik het geheel als een soort voertuig beschouw kan ik mij voorstellen dat het voor ''diegene'' die achter het stuur zit van pas zou komen als ''de motor'' een ''toeval'' zou handhaven indien dat de functie van de bedrijvigheid niet zou verhinderen ,ik zou dan in een flits van het begin naar het eind kunnen reizen ,sneller dan het licht ,terwijl de motor het als oneindigheid ''beschouwt ''.,van geen kwaad bewust ahw.
 
Maar ik moet u wel vermelden dat dit een zienswijze betreft die het gevolg is van waarnemingswijziging die ik toepas bij het vervaardigen van creatieve producten,ik moet dan zelf achter het stuur ,sneller dan het licht ,geloof tot praktijk omgevormd en met een paar kleurpotloodjes of enkele snaren tot uitdrukking gebracht;-)
 
hartelijke groet ,
proto.
drs op 24-09-2011 15:06
Vrouwe Slecht,
 
Welke mogelijkheden we uit deze theorie kunnen halen, dat is reeds uitvoerigbeschreven in de sciencefictionliteratuur. Als een mens sneller zoude kunnen reizen dan het licht, dan zoude diezelfde mens ook kunnen terugkeren in de tijd.En als hij sneller zoude reizen dan het licht, dan zou hij trager ouder worden, danwanneer hij op aarde wasgebleven ...
 
Snapt u het? Geen paniek; ik snap het ook maar half.
 
bad op 24-09-2011 17:03
Drs,  het tart ook mijn begrip.
Maar ik heb wel mijn con-cern's na de medeling van cern.
En na nog wat verdieping in de materie.
Begrijp ik dat de materie ook zo maar uiteen kan vallen.
Dat is zeer akelig als dat betekent dat de tijd voorbij is...

drs op 24-09-2011 17:10
Vrouwe Seomezeor,
'Duidelijk, zonder toeters en bellen ...'
Ik beweer altoos van mezelf dat ik iets dat eigenlijk heel moeilijk is,eenvoudig kan uitleggen, en dat komt omdat ik zelf niet van de snuggerste ben. Ik kan mij dus inleven in de leefwereld van iemand die het ook niet helemaal snapt. Snapt u 'm?
 
Het feit dat de 'ontdekking' u angst inboezemde, pleit in uw voordeel. Ik weet ook niet wat ik ervan moet denken, maar het is een feit dat, mochten hun berekeningen en metingen juist zijn, dat we dan met z'n allenflink moeten gaan nadenken over welke (griezelige?) gevolgen dit allemaal kan hebben.
 
Maar moeten we nu hopen dat de metingen fout zijn? Dat nu ook weer niet. Een mens mag en moet de waarheid nooit uit de weg gaan. Laat ons afspreken dat we voorlopig nog gerust slapen. Tot die tweede meting er aan komt.
 
Met oprecht vriendelijke groeten,
 
De Drs.
drs op 24-09-2011 17:12
Vrouwe Bad,
 
Niet te veel studeren, dat is niet goed voor een mens zijn geestelijke gezondheid.
 
Steeds bereid tot het geven van onzinnige adviezen,
 
Uw Drs.
drs op 24-09-2011 17:19
Vrouwe Marja,
 
Ja, het is niet iedereen gegeven dhr. Einstein in hoogsteigen persoon te mogen ontvangen.Er zijn twee wetenschappelijke mijnheren waarmede ik altijd een goede band heb gehad; laat ons maar gerust zeggen dat het klikt. En met name is dat dan dhr. Darwin en dhr. Einstein. DARWIN kan ik nog volgen, Einstein dan weer niet, maar dat hoeft geen rem te zijn op onze reeds jarenlange vriendschap. *kuch*
 
Wetenschappelijke groeten,
 
De Drs.
makelaar in flauwekul
 
P.S. Zeg, Vrouwe Marja, vindt u ook niet dat die foto van Einstein hierboven zo groot is? Moet die niet kleiner? Wat denkt u?
drs op 24-09-2011 17:38
Heer Proto,
 
Gelijk hebt u, alseen mensblijft klikken in de wiki wordt ie helemaal gek. We moeten selectief zijn in onze hobby-onderwerpen.
 
Ik bedoelde eigenlijk te zeggen dat God - niet dat Hij bestaat, da's weer een ander onzinverhaal - de zaken aan het toeval overlaat. Of - nog sterker - dat als hij moet beslissen over leven of dood, dat hij dan de dobbelstenen hanteert. Deze laatste zin is pijnlijk voor gelovige mensen, daar ben ik mij terdege van bewust. Het zij zo.
 
Ik moet eerlijk bekennen dat de rest van uw betoog mij zo duidelijk is als troebel slootwater, maar ik heb er toch uit begrepen dat als u creatief bezig bent, dat dan niets te maken heeft met dobbelen, m.a.w. (met andere woorden)dat er dan werkelijk een sturing (van uzelve?) achter zit.
 
Correct me if I'm wrong.
 
De Drs.
Fran op 24-09-2011 18:06
hmmm, tijdreizen.. tof... altijd al eens willen weten of Cleopatra echt in ezelinnenmelk baadt ... en of dat zinvol is... relatief gezien misschien een simpele wens. Theoretisch wellicht niet te te vergelijken met de ontdekkingvandie snelheidsduiveltjes.... maar ik zou het willen weten... dat telt ook.
 
uw Fran
drs op 24-09-2011 19:34
Vrouwe Fran,
 
Als u met alle geweld in het verleden wilt gaan grasduinen om aan de weet te komen of mevr. Cleopatra nu wel of niet bade ... euh ... neen ... baadde in ezelinnenmelk, dan stel ik voor dat u maar alleen gaat. Het zal mij eerlijk gezegd - als man zijnde - worst wezen of zij in ezelinnenmelk, dan wel in afwasmiddel baadde.
 
Wat ik bijvoorbeeld zoude willen weten is of zij nu wel of niet zelfmoord heeft gepleegd door zichzelve te laten bijten door1 slang. Het schijnt dat daar twijfel over bestaat.
 
Overigens noemt de zaak waar ik mijn haar laat knippen ook 'Cleopatra', dus dat schept alvast een band met uw leefwereld.
 
Met vriendelijke groeten,
 
De Drs.
mieja op 24-09-2011 22:00
Tsja,techniek !..
 
Waar zijn ze toch mee bezig !
 
Laten zij zich meer in het licht van de mensen verdiepen.
 
Natuur ,schepping..en mens Liefde..!
 
Neutrimo s ....sneller dan het licht.
 
Ja God en de satan ...
 
en
 
Jezus licht.... ...Amen
 
Groet Mieja
 
 
 
 
prototype op 24-09-2011 22:40
Beste drs,ik begrijp het .
 
Het is iig goed te weten hier niet op uw geestelijke tenen te kunnen trappen ,een geruststelling.
 
inderdaad ik zit achter het stuur ,dat wil zeggen ik cultiveer geen enkel ''beloofd geluk'' na deze of gene investering ,ik benut wat ik heb: ''de kar'', dat geloven in beloofde mag de motor doen .
 
die helderheid is m'n handelsmerk ;-)
 
dawolf op 25-09-2011 05:10
U hebt mij correct begrepen, heer Drs. 
Ada op 25-09-2011 19:50
Nog even, en dan gaan ze vertellen dat de baby's toch door de ooievaar gebracht worden.....
mieja op 25-09-2011 20:03
Heer DRS
 
Als neutrimo s sneller zijn dan het licht,
 
dan zal er een flinke klap onstaan.
 
Zoals een vliegtuig door de geluids barrìère gaat denk ik .een knal
 
 
 
Groet Mieja
habadroomt op 25-09-2011 21:18
Tijdreizen, lijkt me wel een leuke bezigheid, maar van welke stralen en deeltjes dan ook, heb ik voorlopig genoeg.
Morgen gaat mijn behandeling weer verder na een weekend van rust.
Ach en wie zou ik willen spreken als ik me naar het verleden begeef? Cleopatra niet dat mens is al zo over het paard getild volgens historici.
Misschien mijn grootvader, om hem te vertellen dat hij gelijk had en dat de stem uit de radio tegenwoordig ook een bijpassend gezicht heeft op de tv.
Rob Alberts op 25-09-2011 21:21
Ik ben blij met deze duidelijke uitleg!
Maar over de snelheid en plaats van de terugkerende satelieten maak ik me ook nog zorgen. Snel of langzaam je zult het maar op je hoofd krijgen ....
Sombere, donkere en vooral angstige groet
mieja op 25-09-2011 22:14
@Rob,ik vindt het triest die vervuiling uit de lucht
 
het lijkt wel een vuilnisbeld tussen hemel en aarde.
 
Em mag dit zomaar ....Amerikanen zien de gevolgen niet heus !
 
prestatie s ..is van groot belang...en ook gevaarlijk !
 
Ow....wat hebben we dit weer geweldig gedaan voor de wereld.
 
Aldus de Amerkanen
 
Ik vond het ook best wel eng en vooral na die explosie
 
in zeeland..ik dacht , dat het wel eens het gevaarte kon zijn ,
 
was mogelijk .
 
Maar ben het helemaal met jou eens Rob ..
 
Vriendelijke grt Mieja
 
baasbraal op 25-09-2011 23:11
Explosies in Zeeland???? Kan iemand mij even bijpraten?
drs op 26-09-2011 08:02
Vrouwe Janneke ... KLIK
 
Bob op 26-09-2011 12:47
Volgens mijn heb ik gelezen dat dit experiment niet een keer, maar vele malen is uitgevoerd met steeds dezelfde resultaten.
 
En zelfs als het zo zou zijn staat nog niet de relativiteitstheorie op de helling, want die is al vele malen bewezen. Zonder relativiteitstheorie zouden onze navigatie-GPS-apparaatjes tientallen kilometers verkeerd aangeven.
 
Verder houd ik mijn mond, want de echte resultaten van het onderzoek gaan mijn pet te boven.
Victor Van Vosselaer op 27-09-2011 23:37
Beste Drs,
Mijn opmerking is volledig off-topic, doch ik merk wèl dat u niet volledig "up to date bent"... : "Boilinpoint" is NIET MEER actief !
Onze Nederlandse vriend André heeft onlangs laten weten dat hij een vorm van "writersblock" heeft, en dus besloten heeft om zijn ".nl" te laten vallen... wat er verder nog zal gebeuren met zijn blog... is een raadsel.
Enfin, "We zullen zien" zei de blinde.
Beste groeten van een mede-Bruggeling,
Fikken.

EVK op 30-09-2011 12:54
Beste Drs,
 
U heeft blijkbaar niet goed opgelet toen dit nieuwsbericht de wereld werd in gestuurd. Er werd toen ook bij vermeld dat dit reeds de TWEEDE maal was dat men dit fenomeen had vastgesteld, maar de eerste keer hield men het op een rekenfout. Nu is het dus al de tweede keer. Ik weet wel dat pas driemaal scheepsrecht is, maar het geeft toch een indicatie. En uiteraard zijn dergelijke zaken wel degelijk te meten, maar toch wel met ietwat preciezere zaken als een chronometer. Wanneer men op heden atoomklokken kan bouwen die pas na 15 MILJARD jaar één seconde zouden afwijken, dan moet dit ook wel kunnen, toch?
 
Uw scherphoudende,
EVK
drs op 01-10-2011 15:12
Heer EVK,
Ik wist wel dat u het niet zoude kunnen laten hier een kritische noot achter te laten (ik overweeg ernstig u te blocken, doch dit uiteraard geheel terzijde). Dat die wetenschappelijke meneren die meting tot tweemaal toe hebben verricht, daar trek ik mij geen ene moer van aan, want voor wetenschappelijk onderbouwde gevolgtrekkingen moet u niet bij de Drs. zijn. Zoals zo dikwijls gaat het bij de Drs. niet om het wetenschappelijk gehalte van een bewering, maar wel om het geoudehoer eromheen.
En die atoomklok die pas na 15 miljard jaar één seconde afwijkt, kan een mens die ook kopen in de ALDI, en zo ja, hoeveel kost dat ding? Nee, ik vraag het maar, omdat ik er zelf ook wel een zou willen hebben. Nog een vraag, trouwens ... is dat object ook te torsen aan de linkerhand? Kan men ermede tennis spelen? Dát zijn de dingen waar ik echt van wakker lig.
Met vriendelijke en onwetenschappelijke groeten,
De Drs.
nep-wetenschapper
drs op 01-10-2011 15:24
Heer EVK,
 
Nu pas heb ik uw linkje aangeklikt. Ik heb er niet alles van begrepen, maar het is een fascinerend deelgebied van de wetenschap. En meteen werd ook mijn vraag beantwoord: ja, een mens kanermede tennissen.
 
Scientias.nl
3 mei 2011
Kleinste atoomklok ooit ligt in de schappen:
 
 
1500 dollar.
 
Een groet!
 
De Drs.
*telt zijn spaarcentjes*
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl