Drs. Johan Arendt Happolati
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Beginselverklaring:
 Eindelijk schrijf ik je weer, omdat er grote dingen staan te gebeuren en wel door toedoen van mijnheer Van Schoonbeke. (Openingszin uit de roman 'Kaas' van Willem Elsschot, 1933)
 
stijlvol
met liefde voor de taal
grappig
voor elck wat wils
plagen mag, judassen niet
 geen gedonderjaag met andermans lief
QUALITY PRODUCT
 
MADE IN
BRUGGE
FLANDERS
 

Medebloggers:
 
(NL) Aargh
(S)   Baasbraal
(NL) Babbel
(NL) Dawolf
(NL) Djust
(NL) Eefs log
(NL) Fredzijn U 19.02.09
(NL) Givamo
(B)   Ils
(B)   Irimi
(B)   Ivo Victoria
(NL) Jenni 
(B)   Junegirl
(NL) Margot
(NL) Miss Punt 
(NL) Muisgrijs U 04.01.08
(NL) Soyrosa
(B)   Tante Annie
(NL) T!EN
(B)   Weegbreker
(B)   Wizzewasjes
 
 
Over ons Nederlands:
 
 
(*)       Aanraders
  Nú lezen! Allen daarheen!
  (Nieuw, dus...)
Diverse leukigheden

 
 
Medebloggers,
 
Let u maar niet op mij. Ik ben even aan het experimenteren.
 
Stel, u wilt bij mij op de koffie komen, edoch u bent mijn adres vergeten. Effe googelen, zult u zeggen, en ja, inderdaad ... Klik HIER.
 
En als u HIER klikt, zult u plots wel moeten geloven dat uw computertje ook driedimensionale beelden doorstuurt. U moet wel één oog dichtknijpen (alle twee dichtknijpen zou belachelijk zijn). Zet meteen ook maar het filmpje op groot scherm. Mooi muziekje ook, overigens.
 
En om uw eigen foto's een zekere 'grandeur' mede te geven, moet u HIER klikken.
 
Wat? Niet leuk?
 
Ook goed.

Reacties

seomezeor op 04-11-2011 18:51
Vréselijk leuk!!! Alle drie de HIER's!
Fran op 04-11-2011 19:19
3d met één oog... hmmm ... ik leerde ooit dat juist diepte onstond door samenwerking tussen de beide ogen... maar het werkt... maf
 
groet
 
uw Fran
drs op 04-11-2011 19:27
Vrouwtje Roezemoes,
 
Om even terug te komen op dat muziekje. U zult met mij eens zijn dat 'The Dance of the Knights' een van de meest dramatische melodieën is die ooit door mensenhanden (Prokofiev)op papier zijn gezet. Ik wil u nóg wel even laten genieten van dat werkstukje, maar dan ook in de gedaante van een dansje (choreografie).
 
En dan moet u er eens op letten dat de bewegingen van die dansers als u 't mij vraagt (ik heb er eigenlijk geen verstand van) helemaal niet zo moeilijk zijn. Nee, echt niet.Ik stel mij zo voor dat u en ik -denkt u dat dit tot de mogelijkheden behoort? - na een weekje oefenen ook wel zouden kunnen meedansen met de groep.
{youtube}VbSo5Ym2EF8&feature=related{youtube}
drs op 04-11-2011 19:29
Vrouwe Fran,
 
Ja! Dat dacht ik dus ook. Mensen met één oog zijn in die zin gehandicapt dat zij 'dieptezicht' missen. Zij grijpen dus naast het glaasje water dat voor hen op tafel staat. Daarom ook dat ik dat filmpje zo vreemd vind. Maar als u met uw beide oogjes kijkt, dan hebt u eigenlijk ook al een vermoeden van driedimensionaliteit, niet?
 
Met vriendelijke groeten,
 
De Drs.
drs op 04-11-2011 19:37
Vrouwtje Roezemoes,
 
Ik ben eigenlijk helemaal gek van die muziek. Hierna volgt nog een versie. Ik denk niet dat wij met die groep mogen meedoen. Om te beginnen kunnen wij ons kostuum al niet betalen ...
{youtube}cFkZQ84YDlk&feature=related{youtube}
drs op 04-11-2011 22:13
Medebloggers,
 
Nu dit niemendalletje van eenlogje in de reacties toch al een heel andere wending heeft gekregen, gaan we er maar even op door. Ik sprak hierboven al van 'dramatische muziek'. Nu, soms zit mijn poes naast mijn klavier naar het scherm te turen en dan probeer ik er haar van te overtuigen dat het einde der tijden nu toch echt wel op handen is, en ten bewijze daarvan laat ik haar dan allerlei dramatische muziekjes horen. Nog een voorbeeld dus. Van dramatische muziek, bedoel ik.
(U hoeft enkel naar de eerste 73 seconden te luisteren.)
{youtube}IKo05OJ0hP4&feature=related{youtube}
En om te eindigen een streepje pianomuziek, maar ook rétedramatisch. Het melodietje zal u ongetwijfeld bekend in de oren klinken.
{youtube}VGzy0j5a1lc&feature=related{youtube}
Zeg nu nog datde Drs. u niet opstoot in de vaart der volkeren.
 
Ik wens u een rustige nacht toe. Moge u gevrijwaard blijven van het bezoek van demonen e.d. (en dergelijke).
 
De Drs.
brenger van onrust
frank-103 op 04-11-2011 23:45
Beste drs,
 
het laatste filmpje, maar vooral muziekstukje, is briljant! Ik zie de ruimteschepen van deze waargebeurde saga door het beeld zoeven, op weg naar elders. Dat terwijl het complete London Philarmonisch orkest achter het zwarte gordijn de bijbehordende deuntjes speelt. De mooiste vind ik de Imperial March, ik hoop dat ik hier op de juiste wijze het linkje plak
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/QzntZLHcYy0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
 
Ga zo door! (NB het fotootje met mijn kop was afschuwelijk geworden, maar u had vast niet anders verwacht....) Hachelijk?
 
 
Uw Frank-103
 
 
 
drs op 05-11-2011 00:04
Dank voor uw bijdrage, Heer Frank,
 
De Imperial March is inderdaad een imposant muziekstuk. En Star Wars is een imposant filmepos.
 
Hoe doet u dat eigenlijk om een filmpje meteenschermbreed op mijn computer te krijgen?
 
Intergalatische groeten,
 
De Drs.
proto op 05-11-2011 00:25
lichte schaamte bekruipt mijn mild bebaarde wangen vanwege het feit nog niet op deze bijdrage, die een overduidelijke verrijking van de kleurpracht van de flora en fauna van het grote internet vertegenwoordigd ,te hebben gereageerd.
 
(ik heb tot de dag van vandaag nog wel binnenpretjes vanwege het ''dag met je handje '' antwoord op mijn terugketsende neutrino vraag,ik kan er zelfs een standup sketch bij projecteren :))
 
mijn dank voor de muzikale inspiratie ,ik had zoiets net nodig .
 
groetjes.
dawolf op 05-11-2011 03:38
Ik sla even alle intellectuele ontwikkelingen gaandeweg de overige reacties over.
Want ik zit nog na te KICkUH!!! van de bewegende fractals!

drs op 06-11-2011 05:36
Heer Proto,
 
Het spijt mij - het zal wel aan mij liggen - maar van uw uitleg over dat 'dag met je handje', daar heb ik nu eens niets van begrepen.
 
Ik maak nochtans van de gelegenheid gbruik om u te feliciteren omdat u blijkbaar ook wel een streepje klassieke muziek kunt appreciëren.
 
Met vriendelijke groeten,
 
De Drs.
drs op 06-11-2011 05:39
Heer Wolf,
 
Ja, dat bewegende universum, daar krijg ik kop noch staart aan. Hoe doet een mens zoiets? Wat staat ons de volgende tien jaar nog te wachten? Op televisioneel gebied, bedoel ik.
 
Een groet,
 
De Drs.
baasbraal op 08-11-2011 04:00
Erg goed allemaal. De andere muziekjes bewaar ik voor morgen. Hoe het komt dat je met 1 oog soms beter diepte ziet, heeft de volgende reden. Iemand die met twee ogen kijkt, heeft altijd een dominant oog en een bijbehorende (tegenoverliggende) hersenhelft. Als je nu gevraagd wordt, 1 oog te sluiten, zul je altijd je niet dominante oog sluiten. Het dominante oog stuurt nu de informatie uit 1 oog naar twee hersenhelften en zo kan een plat vlak als driedimensionaal worden ervaren op grond van eerdere 'diepte'ervaringen. Mensen die altijd maar 1 oog hebben, zullen ook geen diepte ervaren met uw filmpje. Toch is de methode waarbij je met beide 'hersenhelften' kijkt veel effectiever, maar vereist een zekere oefening. Sommige mensen krijgen het effect door een beetje 'vaag' naar het beeld te kijken, sommigen door de ogen half te sluiten of net langs het beeld te kijken en niet te focussen en ik persoonlijk heb mezelf aangeleerd om mijn dominantie uit te schakelen en met twee  hersenhelften te kijken. Zoals gezegd: het vereist enige oefening en een boekje waarin 3D-plaatjes staan om te oefenen. Het resultaat is stunnig, moet ik zeggen!
drs op 08-11-2011 10:52
Vrouwe Janneke,
 
Zo'n 10-tal jaren geleden (het kan ook een beetje langer geleden zijn) verschenen er hier en daar inderdaad van die prenten waarbij je mits enige oefening spectaculaire driedimensionale beelden kon zien. Sommige mensen slaagden er niet in hun oogjes juist in te stellen, maarmij lukte dat wel. Het komt er volgens mij op aan je ogen scherp te stellen 'in' of 'achter' het beeld. Ik heb het altijd wonderlijke prenten gevonden en ik verbaas mij er nog altijd over hoe het komt dat de belangstelling ervoor in de vergetelheid is geraakt. Bestaan er werkelijk zo'n boeken waarin dergelijke prenten verzameld zijn?
 
Met dank ook voor uw uitleg. Ondanks uw nu toch reeds vergevorderde leeftijd ( ) bent u blijkbaar nog geïnteresseerd indergelijke onderwerpen.
 
De Drs.
seomezeor op 08-11-2011 11:06
Lieve Drs, hier ben ik weer en heb alle filmpjes wederom bekeken; fascinerend! Het driedimensionale filmpje vind ik nog steeds indrukwekkend en wil dat graag op mijn weblog plaatsen met uw welnemen.
Voorts heb ik myself ge-warholized, ook heel bijzonder, maar de ultieme verrassing zat toch wel in het voorstel 'n weekje samen met u te oefenen op 'The Dance of the Knights'.
Echter, ik vrees dat heter niet van zal komen. De eerste versie, door u als favoriet verkozen, is not my cup of tea, ik houd beslist niet van dat ballroom'gedoe'. De tweede versie sprak mijmeer aaner vanuit gaandedat wij ons onder de figuranten zullen scharen.
Deze kleding vind ik ronduit schitterend en de bewegingen 'passender'. De kosten van de kostuums zijn wat mij betreft van ondergeschikt belang. Als je iets écht graag wilt is geen berg te hoog.
 
U doet uzelf geen recht door te schrijven:"Nu dit niemendalletje van een logje in de reacties toch al een heel andere wending heeft gekregen enz."
De logjes zijn bij u zelden niemendalletjes, de toon echter is veelal spottend en dat maakt mij als lezer wanhopig; neemt Drs ons/mij wel serieus?
 
LE SACRE DU PRINTEMPS; ook schitterend, de mannen met name, maar de muziek evenzo. Het afgeknipte slot is echter wat minder.
Het laatste, de pianomuziek, kan ik helaas niet beoordelen door de mededeling: An error occurred, please try again later.
 
Dat zal ik zeker doen.
 
 
 
drs op 08-11-2011 12:02
Vrouwtje Roezemoes,
 
Uiteraard heb ik er geen bezwaar tegen dat u dat driedimensionale filmpje op uw blog pleurt. Mijn secretaresse zal u de factuur danwel opsturen .
 
En kijk, dat van dat figureren, daar had ik nog niet aan gedacht. Inderdaad, wij zouden ons schuilhouden onder het figurantengespuis, en als wij ons dan al eens zouden 'vertreden', of ons zouden bezondigen aan een dwaling,dan zoude niemand dat gezien hebben.
 
Ja, mijn taal is spottend. Ik zeg altijd, alles op mijn blog is ironie en deugnieterij. Het lijkt mij het beste als wij ons met z'n allenniet te veelaux sérieux nemen.
 
Met vriendelijke groeten,
 
De Drs.
seomezeor op 08-11-2011 12:16
* zucht van verlichting *
baasbraal op 08-11-2011 21:46
Ja, die prenten (in boekvorm) bestaan nog steeds! Door achter het beeld te kijken, doe je inderdaad precies wat je moet doen. Je schakelt beide hersenhelften in om te zien en je houdt je dominante oog (bij 90% van de mensen met twee goede ogen is dat je rechteroog) uit. Over uw andere opmerking: toen ik een kind was, werd ik pedant gevonden omdat ik altijd me in dingen verdiepte die kinderen niet horen te interesseren.  Toen ik een tiener was, was ik 'stronteigenwijs' en moest ik gewoon luisteren naar wat de leraar vertelde, toen ik net in mijn beroep begon, was ik te jong en moest ik eerst maar eens wat meer ervaring opdoen, later werd mij door artsen te verstaan gegeven dat ik niet bepaalde dingen mocht beweren omdat ik geen arts was en nu ben ik eigenlijk te oud om me nog in bepaalde dingen te kunnen interesseren! Er zijn bovendien nog veel meer dingen waarin ik me interesseer. Ik hoop dat ik lang genoeg leef om ze allemaal stevig te onderzoeken!
baasbraal op 08-11-2011 21:49
Foutje: er moet staan: Je houdt je dominante oog (...) voor de gek. Dit was een contaminatie tussen: je schakelt de dominantie uit en je houdt je dominante oog voor de gek.
Mrs. T. op 08-11-2011 23:35
Wow, gaaf dat filmpje waarbij je één oogje dicht moet knijpen.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl