Drs. Johan Arendt Happolati
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Beginselverklaring:
 Eindelijk schrijf ik je weer, omdat er grote dingen staan te gebeuren en wel door toedoen van mijnheer Van Schoonbeke. (Openingszin uit de roman 'Kaas' van Willem Elsschot, 1933)
 
stijlvol
met liefde voor de taal
grappig
voor elck wat wils
plagen mag, judassen niet
 geen gedonderjaag met andermans lief
QUALITY PRODUCT
 
MADE IN
BRUGGE
FLANDERS
 

Medebloggers:
 
(NL) Aargh
(S)   Baasbraal
(NL) Babbel
(NL) Dawolf
(NL) Djust
(NL) Eefs log
(NL) Fredzijn U 19.02.09
(NL) Givamo
(B)   Ils
(B)   Irimi
(B)   Ivo Victoria
(NL) Jenni 
(B)   Junegirl
(NL) Margot
(NL) Miss Punt 
(NL) Muisgrijs U 04.01.08
(NL) Soyrosa
(B)   Tante Annie
(NL) T!EN
(B)   Weegbreker
(B)   Wizzewasjes
 
 
Over ons Nederlands:
 
 
(*)       Aanraders
  Nú lezen! Allen daarheen!
  (Nieuw, dus...)
Bist du bei mir

 
 
Medebloggers,
Beste vrienden allemaal,
 
Eerst en vooral moet u het mij maar vergeven dat ik niet altijd antwoord op uw reacties. Het komt er gewoon niet van. Soms antwoord ik wel op de eerste reacties, maar dan overspoelt het leven mij weer eens en na enkele dagen lijkt het moment om te re-reageren dan eigenlijk voorbij. Het logje is koud geworden, denk ik dan. Het zij zo.
 
Nu was ik vandaag aan het zwoegen op een logje over de uitvinding van het wiel - "Happolati, je meent het!!! - en ondertussen luisterde ik naar een streepje muziek dat onlangs een grote indruk op mij heeft gemaakt. U moet weten dat ik enkele weken geleden naar de begrafenis van de echtgenote van een vriend ben geweest. Die vriend is een groot muziekliefhebber en hij is de voorzitter van een koor waarin zijn vrouw ook zong. U begrijpt wel dat de plechtigheid werd opgeluisterd door dat koor en dat het hier geen doordeweekse begrafenis betrof. Voor het eerst heb ik aan den lijve ondervonden dat muziek echt een troostende factor kan zijn.
 
Nu ben ik geen voorstander van begrafenissen waarbij men alle registers van pijn en smarte opentrekt; ik vind zo'n uitvaart op zich al droevig genoeg. Als ik dus ooit definitief inslaap, dan wil ik GEEN foto van mezelf aan de voet van het altaar. Ik wil dan NIET met droeve ogen de kerkgangers aankijken, terwijl ik er eigenlijk al niet meer ben. Dat is de ellende alleen maar vergroten en het is zo al erg genoeg. Dat bedoel ik.
 
Maar als u mij vraagt welke muziek men dan zou moeten ten gehore brengen, dan kies ik toch voor 'Bist du bei mir' van Johann Sebastian Bach. De Nederlandse vertaling bestaat blijkbaar niet, daarom probeer ik het hieronder maar zelf (sorry).
 
En het is echt niet de bedoeling dat u mij nu gaat bedelven onder condoleances en van die dingen, het gaat alleen maar om de muziek zelve die ijl is en broos en die - bij mij - door merg en been gaat.
 

Als jij bij me bent, dan zal ik graag gaan,
de dood en mijn rust tegemoet.
 
Ach, wat een aangenaam afscheid voor mij
wanneer jouw lieve handen het laatste zijn wat ik zie
als zij mijn trouwe ogen tot rust sluiten.
 

 
 

Reacties

Marja op 15-12-2011 14:22
Prachtig.
Ollie op 15-12-2011 15:11
Geachte heer Drs. Als Ollie overleden is , is hij er echt niet meer ! Geen nagedachtenis , geen foto's ! Naar het crematorium wil Ollie vervoerd worden met een opschrift 'Just Buried ' En terwijl men mij verbrand mag men het lied 'liebestod ' uit Tristan en Isolde van Richard Wagner spelen. En wat de familie met de assen van Ollie doet ... ? Zal het toch niet meer weten ! En dat meen ik echt hoor !
drs op 15-12-2011 15:28
@ Vrouwe Marja
Net wat ik ook al zei. Kippenvel.
 
@ Heer Ollie
Nee, ik denk dat ik dat de mensen die mij dierbaar zijn Tristan en Isoldemaar niet aandoe. Te dramatisch. Overigens mogen ze na mijn dood ook met mijdoen wat ze willen. Misschien zijn er wel enkele bruikbare stukjes waar andere mensen nog wat aan hebben, je weet het niet.
 
seomezeor op 15-12-2011 16:46
Lieve Drs,
Aan het eind van het jaar zijn we allemaal, althans zo lijkt het, wat sentimenteler, nemen we de tijd wat bij onszelve naar binnen te kijken, en dan gebeuren dit soort dingen.
Bij u komt daar dan nog 'n begrafenis bij en dan is het bijna vanzelfsprekend dat dit soort ontboezemingen uit het toetsenbord rollen.
Bij het naar beneden scrollen zag ik "Bach - Bist du bei mir' en riep ik bijna hardop: "O ja............, dat dacht ik al!"
Prachtig, zonder meer, en zal ook hoog in de begrafenis top-10 staan heb ik het idee, maar Drs, niet al te zeer en te lang getreurd hè?
U gaat nog lang niet dood en tegen die tijd moet u ons nog maar even op de hoogte brengenvan uw voorkeuren tijdens deze plechtigheid.
 
En dat u niet altijd reageert vind ik weljammer maarbegrijp het evenzo. Houd moed!
Irene op 16-12-2011 10:50
Ha, bij mij mag het Ach wie flüchtig ... zijn. Dat swingt de pan uit.
http://www.youtube.com/watch?v=mfpKvbMT1Bg
frank-103 op 16-12-2011 22:10
Ja, echt een begrafenisplaat. Ik hoop die muziek toch zo weinig mogelijk te horen! En dus ook zo weinig mogelijk naar begrafenissen te moeten. Zoals het bij een echte struisvogel hoort!
 
Ik luister echt liever naar Rihanna, Lady Gaga en Alexis Jordan, om eerlijk te zijn.
 
En voor het kippevel bekijk ik de clipjes wel op youtjoep!
 
 
Ehh, ik bedoel natuurlijk.........
 
Uw Frank-103
Vogelkenner
dawolf op 17-12-2011 01:31
Ik begrijp uw emotie; welk een inderdaad prachtige muziek  !
habadroomt op 17-12-2011 17:58
Mooie muziek, maar ik heb voor mijn crematie twee andere muziekjes uitgezocht, nl. You 'll never walk alone en van Vangelis : "Conquest of paradise.
Verder geen gedoe en de as graag in zee verstrooien.
 
Ach ondanks mijn ziekzijn, ga ik vast en zeker nog mee tot mijn negentigste jaar (of nou ja 86 ook goed) Eigenlijk mag van mij iedereen op de fiets komen en zijn eigen koffie en brood in een pakje achterop meenemen. Of een paar flessen wijn, ook goed. Ik wens in ieder geval niet dat mensen toespraken gaan houden en dat er een foto van mij komt te staan op mijn kist, nergens voor nodig.
Ik zeg altijd, ik ben er niet meer , dat lichaam is een jas die uitgedaan is en jullie gaan ook niet in mijn kledingkast staan kijken, daar ben ik ook niet meer.
babbelegoegje op 23-12-2011 02:15
Hr.drsje, wens u en de uwen ook hele gezellige kerstdagen toe.
Kom later alles even beter lezen.


seomezeor op 29-12-2011 18:21
Lieve Drs, u bent vast niet van de 'heilwensen' maar dat weerhoudt mij er niet van u een goed, gezond en blijmoedig nieuw jaar te wensen.
 
Hoop 'tot ziens'!
 
Janny.
babbelegoegje op 03-01-2012 03:06
en ook van mijn kant de allerbeste wensen voor het nieuw jaar, hr.drsje.

Ada op 03-01-2012 21:11
Prachtige muziek, heer DRS. U wilt dus dat aan het eind uw leven wordt herdacht en niet uw overlijden.
seomezeor op 16-01-2012 11:12
Lieve Drs, u bent toch niet geveld door e.o.a. smerig virusje hè?
Hierbij maar vast op voorhand, voor alle zekerheid, 'n healende hug.
Irene op 24-01-2012 10:52
Zeg Drs, u bent toch nog wel bei uns, darf ich hoffen?
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl