Drs. Johan Arendt Happolati
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Beginselverklaring:
 Eindelijk schrijf ik je weer, omdat er grote dingen staan te gebeuren en wel door toedoen van mijnheer Van Schoonbeke. (Openingszin uit de roman 'Kaas' van Willem Elsschot, 1933)
 
stijlvol
met liefde voor de taal
grappig
voor elck wat wils
plagen mag, judassen niet
 geen gedonderjaag met andermans lief
QUALITY PRODUCT
 
MADE IN
BRUGGE
FLANDERS
 

Medebloggers:
 
(NL) Aargh
(S)   Baasbraal
(NL) Babbel
(NL) Dawolf
(NL) Djust
(NL) Eefs log
(NL) Fredzijn U 19.02.09
(NL) Givamo
(B)   Ils
(B)   Irimi
(B)   Ivo Victoria
(NL) Jenni 
(B)   Junegirl
(NL) Margot
(NL) Miss Punt 
(NL) Muisgrijs U 04.01.08
(NL) Soyrosa
(B)   Tante Annie
(NL) T!EN
(B)   Weegbreker
(B)   Wizzewasjes
 
 
Over ons Nederlands:
 
 
(*)       Aanraders
  Nú lezen! Allen daarheen!
  (Nieuw, dus...)
Facebook
Medebloggers,
 
Ik heb hier op dit blog in de loop der jaren de lat steeds hoger en hoger gelegd. Tot ik een bepaalde grens overschreed, de grens van mijn kunnen. Nou, toen hield het op. Alles wat ik daarna schreef, vond ik de moeite van het publiceren niet meer waard. Te flauw. Te mediocre. Niet goed genoeg. Dit blog viel stil.
 
En toen heb ik een grote vergissing begaan. Ik, die altijd in de Eerste Klasse had gespeeld, ik ging zitten meedoen in de Tweede Klasse: ik ging zitten facebooken. De lagere regionen, zeg maar. En inderdaad: wat een verademing! Ik hoefde niet langer meer te zitten zwoegen op een tekst, welneen, gewoon een zinnetje over 'Wat ben je aan het doen?'. En verder? Een 'vind ik leukje' hier en een 'vind ik leukje' daar. Klaar.
 
Een verademing? Ik weet het niet hoor. Veel voldoening had ik er toch niet van. En u moet er eens op letten, Feesboekertjes - jawel, ik verdenk jelui ervan ook een facebookaccount te hebben aangemaakt! - als u eens een heel klein beetje uw best hebt gedaan en u hebt iets moois gemaakt, dan wordt dat meteen ondergesneeuwd door nieuwe berichtjes van al uw vriendjes. U publiceert iets en drie uur later is het al helemaal naar beneden gezakt, van het scherm gevallen en kompleet vergeten. En hoe meer vriendjes u hebt, hoe meer uitgesproken dat verschijnsel trouwens is. Nou, dan hoeft het voor mij ook niet meer. Het klinkt misschien wreed of arrogant, maar als je eenmaal een blog hebt gehad, dan moet je niet gaan zitten facebooken.
 
Niet goed bezig, Drs., dacht ik, plus est en vous! Afijn, om een lang verhaal kort te maken: ik heb heimwee naar dit blog. Maar hier lukt het ook al niet meer zo best. Tijd voor iets helemaal anders, misschien. Ik denk dat ik maar weer eens met m'n goeie, ouwe vulpen moet gaan schrijven. Wie weet komt er dan iets wat een beetje meer waarde heeft dan mijn oeverloos gelul van de laatste tijd.
"Beste Joris,
 
Moge deze missive je aantreffen in goede gezondheid. Ik schrijf je weer eens omdat er grote dingen staan te gebeuren."
 
Enz.
Alhoewel ... Waarschijnlijk is mijn bronnetje gewoon opgedroogd.
 
Toen het volk deze vreselijke tijding vernam,
bedreven ze rouw,
en niemand deed zijn sieraden om.
 
Exodus, Hfdst. 33, vers 4

Reacties

drs op 12-06-2012 04:19
seomezeor op 12-06-2012 10:15
Seomezeor ook!
seomezeor op 12-06-2012 10:33
Lieve Drs, ik snap van boven naar beneden wat u bedoelt!
Máár........... als ik zo vrij mag zijn; uw ego zit u misschien toch wel 'n beetje in de weg.
Ik Facebook ook, en het 'probleem' van het niet beklijven van 'n berichtje of anderszins stoort mij in het geheel niet, ergo, soms vind ik het zelfs heel prettig niet alsmaar met mijn eigen broedsel geconfronteerd te worden. Net als het concept van DWDD (dat ik zeer apprecieer); kort en actueel.
De, zoals u ze wat denigrerend 'vind-ik-leukjes' noemt komen mij vaak zeer gelegen en dan met name om dit aan te klikken als er op mijn berichtje leuk gereageerd wordt.
 
'Verschil van mening' is al zo oud als de weg naar Rome en er zal ook hier op uw weblog verschillend op gereageerd worden maar wat evenzo zo oud is als de weg naar Rome is 'u bent vrij te doen, of te laten, dat u goeddunkt'.
 
Wat mij dan wel weer verheugd is dat u in uw oneindige wijsheid heeft besloten de draad bij punt.nl weer op te pakken, dat heb ik node gemist!!!
Heel veel inspiratie en geduld, maar ook wat minder zelfonderschatting toegewenst.
 
Exodus hfdst 33 vrs 4:
Fran op 12-06-2012 10:35
whahahaha hoe herkenbaar .... ben ook into the facebook gegaan en dezelfde conclusie getrokken.... heel mijn heden is een dooie boel.. gebrek aan tijd en goede tekst... jammer ik vond het toch wel leuk... zal ik heden mijn heden eens oppakken? Kweet ut niet.... vind ik leukjes .... opgedroogde bronnen... pffft... ik laat het maareven zo... endoe deze keer dan maar een vind ik leuk op uw blog
 
nog steedsde uwe maar niet meer zo een actieve groet van Fran
aargh op 12-06-2012 10:38
Ze kunnen best naast elkaar bijgehouden worden, ik vind dat zelfs wel handig. Facebook voor contact, weblog voor stukjes. En latten zijn frustrerende dingen, weg ermee.
baasbraal op 12-06-2012 10:39
Ik bedrijf rouw en doe geen sieraden om........  en verder @seomezeor : vind ik leuk.     Een beetje meer zelfspot en het worden weer leuke stukjes, overgetypt van vulpen of direct op het scherm, voor mij dondert het niet.....
Eva op 12-06-2012 12:54
HALLO! Kunnen wij even heel rap vriendjes worden op Facebook! Zoek mij!!! :-D
Eva op 12-06-2012 12:59
Trouwens, als je het doet zoals ik: slechts 34 echte vriendjes dan valt dat reuze mee. Gewoon selectief zijn en nepvriendjes eraf gooien!
seomezeor op 12-06-2012 13:53
@Eva; Inderdaad. Het moet vriendschap zijn, geen verzamelwoede.
drs op 12-06-2012 14:13
@ Vrouwe Janny
' ... uw ego zit u misschien toch wel 'n beetje in de weg.'
Dat is het inderdaad, ik geef het toe.
(Ik ontdek hier zowaar weer die leuke emoticonnetjes van punt.nl)
 
@ Vrouwe Fran
Misschien laat ik het ook 'maar even zo'.
 
@ Vrouwe Aargh
'Facebook voor contact, weblog voor stukjes. En latten zijn frustrerende dingen.'
Een mens leert elke dag bij.
 
@ Vrouwe Janneke
Ik hoop dat ik altijd mijn zelfspot mag blijven behouden.
 
@ Vrouwe Eva
Ik heb gezocht, hoor! Ik ken zelfs uw familienaam, maar u moest eens weten hoeveel er daar van zijn. Ik denk zelfs dat u de meest courante familienaam van Nederland hebt. En uw geboortejaar (1980) helpt mij in deze ook niet verder.
 
Allen: ik ben een weinig van streek door uw lieve reacties. En dat u mij na al die tijd nog weet te vinden! Ik zal proberen de meeste van mijn tranen te onderdrukken.
 
Waterdichte groeten,
 
De Drs.
Eva op 12-06-2012 16:00
HA! Maar dan heeft u op mijn mans naam gezocht. Ik stuur straks wel even een mailtje!
dikkemick op 12-06-2012 16:14
Hey Drs.,
Eindelijk weer een schrijven op punt.nl.
Eindelijk weer Drs. aan de Blog.
Eindelijk weer wat inspiratie van Drs., ook al is het dan over de Eerste Divisie "Facebook", want idd ik ben het geheel eens met Drs., ik vind Facebook NIET leuk!
Wat een gedoe, waar zit ik in G**dsnaam? Waar kan ik mijn opmerkingkwijt zodat ie blijft staan, welke fotootjes blijven staan dáa'r waar ik wil...pppffffff......
Facebook, ik word er heel moe van, en ben dan wel op Facebook te vinden, maar alleen mijn echte vriendjes laat ik toe, de rest lekker niet!
 
En hier op blogland, De Eredivisie inderdaad is het heerlijk ontspannen spelen, en heerlijk typen, glaasje limo erbij en langs gaan daar bij wie ik wil, zoals nu weer bij Drs.!
 
Welkom terug in de hoogste regionen en succes met de inspiratie, die altijd wel ergens op de loer ligt!
drs op 12-06-2012 16:58
@ Vrouwe Eva
Gaat u door het leven met de naam van uw man?!?
 
@ Heer Dikkemick
Ja, het doet soms wel eens deugd 100 % gelijk te krijgen van iemand.
 
Vriendelijke groeten,
 
De Drs.
Zizy-Marlene op 12-06-2012 17:42
Drsje... ook al bezocht ik u minder en u mij ook laten wij dit niet vergeten... liefde kan niet altijd van een kant komen toch? ben ik u niet vergeten .. ik las vaak uw logjes . maar ze maakten geen reacties bij mij los..althans geen goede vond ik.. en soms vond ik de logs ook wel ergggggggggg lang.. op Hyves waren wij vriendjes en later op feesboek.. ik doe met beide erg weinig .. iets meer met FB tegenwoordig .. maar alle vrienden die ik heb ken ik en FB ben ik eigenlijk begonnen voor mijn buitenlandse contacten omdat dit op hyves erg moeilijk is.. en zo onderhou ik een beetje het contact . dmv een fotootje en dergelijke .. bloggen doe ik daar niet op .. ik verwijs met een link naar mijn blog als ik iets nieuws geplaatst heb.. of er menzen komen kijken weet ik niet .. maar dat maak niet uit, Net als Janny .. vind ik het wel handig .. ik vind leuk.Ik vind alleen dat ze er ook een..ik vind niet leuk bij moeten zetten.. Neen hyves en FB zijn voor erbij.. soms iets meer en vaak iets minder. want het is net wat u zegt .. je berichtje wordt gelijk ondergesneeuwd .. met .. ik nu weg hoor ..ik ga slapen of ik heb dit en dat gedaan .... dus stop maar met u druk maken om leuke stukjes te plaatsen daar... doe dat maar hier.. dan heeft u misschien ook niet zoveel lezers meer .. maar degen die komen lezen het wel . toch?
 
L groets Wil/Zizy
Irene op 12-06-2012 21:32
Precies wat aargh zegt. Het heeft allebei zijn waarde. Schrijf voort, schrijf voort, er wordt naar uitgekeken.
Mrs. T. op 13-06-2012 20:04
Mrs. T. vindt dit ook leuk. ;-)
frank-103 op 13-06-2012 21:06
Beste drs,
 
u beschrijft het heel goed, het blog wordt na verloop van tijd een herhaling van dezelfde onderwerpen en u vraagt zich af welke lezer dat nog boeit. En zo verdwijnt 90% van de bloggers binnen een jaar, de rest hout het iets langer vol.
Dan facebook, ook ik heb een account dat, eerlijk gezegd, me geen voldoening geeft. Een (onzinnig) zinnetje en een foto en dan het aantal reacties en vind ik leuk bekijken. En verplicht bij anderen reageren en leuk vinden. Het lijkt wel een wedstrijd. En op zaterdag plaatst iedereen zoveel mogelijk berichten.
Ik heb er voor gekozen tevreden te zijn met een laagliggende lat voor mijn blog. U hoeft niet eens de voeten op te tillen, zo laag. Met het streven om deze eigenlijk nog lager te krijgen, zonder over te gaan op platte teksten, schaars geklede dames of dubieuze politieke meningen. U als zeer gewaardeerde dekskundige op het gebied van bloggen zal dit vast herkennen. Mijn advies is dus simpel: koopt u bij de plaatselijke ijzerboer een decoupeerzaag en zaagt u die lat aan stukken. Weg ermee. Het gaat om uw plezier in het produceren van teksten.
 
Uw Frank-103
weblogpsychiater
 
habadroomt op 14-06-2012 18:54
Lieve Drs, ik heb u gemist de laatste tijd, af en toe als ik langsfietste op mijn blogfietsje zag ik de man de wolken weer meten.
 
Gelukkig bent u er weer, na een uitstapje FB heb ik begrepen.
Ik heb geen FB en ben ook niet van plan om me daar mee bezig te gaan houden.
Mijn blog bestaat al sinds 2006 dus mijn eerste lustrum zit er al weer op. Nu moet je niet verplicht zijn om dagelijks wat te produceren , dat doe ik dan ook niet.
En latten. . . . (maak er lange latten van om in de sneeuw te skien), gewoon niet op letten, doen wat u leuk vindt, af en toe een tekst plaatsen en genieten van de reacties, die uw lezertjes neerzetten.
 
Overigens vind ik dit leuk
Marianne op 14-06-2012 21:05
Beste Drs, het doet me deugd dat u ook een kattenliefhebber bent en mijn logje met plezier heeft gelezen..
 
Vriendelijk groet van Marianne
EVK op 15-06-2012 21:17
Beste Drs. Leuk dat u nog eens iets schrijft op dit ondertussen wat verwaarloosde blog. Hoewel ik uw motieven best begrijp was het inderdaad toch jammer dat u bent gaan 'Smoelenboeken'. Ik zal maar eens iets bekennen. Ik heb geen Facebook account. U gelooft het niet? Jawel hoor, ik wil het zelfs in bloed op papier ondertekenen: ik heb GEEN Facebook account. En ik hoef het ook niet. Nu niet, nooit niet. Ik kan mij indenken dat dit u enigszins verwondert, gezien u ook wel een beetje mijn achtergrond kent. Welnu, ik heb goede redenen hiervoor. Ten eerste waardeer ik mijn privacy. Ik voel geen enkele behoefte om iedere scheet die ik laat te gaan wereldkundig maken. Daar heeft niemand zaken mee vind ik. Daarenboven ben ik dan ook nog zo nederig om te denken dat niemand dit ook maar enigszins kan interesseren. Want wie ben ik nu eenmaal? Heeft u trouwens ooit al eens de moeite gedaan om de Facebook gebruikersvoorwaarden, waarmee u zich akkoord hebt verklaard toen u de account hebt aangemaakt, eens te lezen? Het is werkelijk schandalig hoe weinig zij privacy eren. Alles wordt eigendom van Facebook. Alles wat u er ooit opzet. Zij het tekst, of foto's, of filmpjes... ZELFS indien u ze ooit verwijdert BLIJFT Facebook eigenaar van deze zaken en mogen zij ze blijven ge(mis?)bruiken! Echt waar! Ik kan mij echt ergeren aan hoe DOM mensen kunnen zijn en zomaar hun ganse doen en laten op hun Facebook pagina zetten, klaar om misbruikt te worden door de eerste de beste cybercrimineel die dit allemaal likkebaardend ziet gebeuren. En dan maar verwonderd zijn dat er 'toeren' gebeuren! Dus een Facebook account? Ik dank hen feestelijk voor het aanbod, maar voor mij hoeft het echt niet. Ten tweede zie ik ook van andere vrienden en collega's hoeveel tijd ze in dat Feesboek steken. Uren en uren. Elke dag. Zoveel tijd heb ik niet. Of wil ik niet hebben. Ik heb wel betere dingen te doen met mijn dit. Een leuk blog lezen bijvoorbeeld. Maar geen Facebook, nee, bedankt. Ten derde is het zo verdomde vergankelijk. Het stelt toch helemaal niets voor? Zoals u het ook al zegt, het is de oppervlakkigheid ten top. En alles schuift razendsnel door. Niets blijft. Niets is interessant genoeg blijkbaar. Triest. Tenslotte doe ik het ook wel een beetje om tegen de stroom in te zwemmen. Ja, zo zalm ben ik dan ook weer wel. Ik blijf ervan overtuigd dat dat Facebook, en alle andere sociale media bij uitbreiding, evenzeer een nieuwe dotcom bubble zijn. Op een gegeven ogenblik zullen de mensen er genoeg van hebben en zal het imploderen. Gewoon weg. Ik zie het zo gebeuren. De eerste stappen zijn al gezet toen het aandeel naar de beurs ging enkele weken geleden ; het is al gestaag aan het zakken en haalde nooit het beoogde koersniveau... jammer voor zij die erin hebben geïnvesteeerd zou ik zeggen. Ik heb één ogenblik getwijfeld. Als muziekliefhebber zou ik graag een Spotify account hebben. Indien u dit niet kent, het komt erop neer dat Spotify een dienst is waar u tien euro per maand voor betaalt, en dan heeft u toegang tot quasi ieder stukje muziek ooit door een mens gemaakt. In goede kwaliteit. En legaal, want u betaalt ervoor. Helaas heeft Spotify een tijd geleden een akkoord gesloten met Facebook dat erin bestond dat, als je een Spotify account aanmaakte, er automatisch ook een Facebook account gegenereerd werd. Maar ik WIL GEEN Facebook account! En dus hoef ik geen Spotify blijkbaar. Jammer... Dus blijft u gerust verder gaan met dit blog. Ook al schrijft u maar 1 logje in twee maanden. Ook al schrijft u het eerst met uw vulpen en scant u het daarna in. Mij maakt het niet uit, het is sowieso waardevoller dan Facebook, de bodemloze put... Uw nr.1 fan, :) EVK
EVK op 15-06-2012 21:18
Heh, alle aliniëring is weg uit mijn bericht. Wat lullig. Zo wordt het wel een flinke hap tekst... :$
drs op 15-06-2012 22:21
Heer EVK,
 
Dank voor uw verpletterend betoog. Ik vind het altijdvermakelijk dat u zich zo vreselijk boos kunt maken. Of het nu over politiek gaat, dan wel over internettoestanden: u trek meteen ten oorlog. Tot nog toe zonder geweld te gebruiken, evenwel ...
 
Met vriendelijke groeten,
 
Uw Drs.
 
P.S. Ja, waar is uw aliniëring eigenlijk gebleven?!?
EVK op 15-06-2012 22:45
Beste Drs.
 
Ik wist helemaal niet dat ik boos overkwam.  Dat is ook helemaal mijn bedoeling niet.  En ten oorlog trekken?  Ah, welnee.  Ik ben volstrekt ongevaarlijk en het zal mij aan mijn reet roesten dat de halve wereld op Facebook zit.  Maar ik ben inderdaad wel overtuigd van mijn eigen gelijk ja, dat dan weer wel.  Het zou al erg zijn mocht dat niet zo zijn, niet?  Dat betekent wel niet dat ik nooit kan overtuigd worden van het tegendeel.  Ik hou van een goede discussie, gestoeld op zinnige argumenten.  Ik heb een hekel aan dogma's een aan een 'omdat ik het zeg' mentaliteit.  En juist omdat ik zo hou van een goeie discussie zal ik zekerlijk mijn eigen visie aanpassen indien ik ervan kan worden overtuigd dat deze niet correct was of bijsturing vergt.  En vervolgens zal ik die vernieuwde visie dan te vuur en te zwaard verdedigen. :)
 
Dat noemen ze nu eenmaal principes.  Ik wenste dat er meer mensen eraan hielden.  (ah, wat klinkt DAT pretentieus zeg! :) )

Ik groet u,
EVK
Bob op 15-06-2012 23:59
Hallo Drs.,
 
Facebook is mij te chaotisch. Ik snap ook niet helemaal wat er nou eigenlijk aan is. Als de clou van Facebook is om aandacht te krijgen, dan doe ik dat liever op een manier waar nog een klein beetje prestatie achter steekt. Facebook is het principe van "beroemdheden die beroemd zijn omdat ze zo beroemd zijn" voor de gewone man.
 
Ik heb mijn account allang weer opgeheven (dat is trouwens helemaal niet makkelijk). Mijn twitter-account heb ik nog, maar dat gebruik ik niet meer.
 
WAT EEN FLAUWEKUL ALLEMAAL. Facebook gaat nog veel geweldiger de grond in zakken op de beurs dan nu het geval is, let op mijn woorden. 
clair1991 op 18-06-2012 10:28
En dan probeer ik na al die tekst toch maar gewoon iets simpels te schrijven. Je analyse van FB is geniaal Drs.En opgedroogde schrijversbron? Moeheid van woorden die de vorige overtreffen? Dat is heel vervelend, en er bestaat geen remedie tegen... helaas. Bedankt voor dit logje.
gork op 16-07-2012 20:45
Heerlijk weer een logje van u Drs. Als ik een VleesBoek  gebruiker zou zijn, dan zou ik nu op het knopje "Like" drukken. :)
LIKE
Maar aan mij is geen VleesBoek besteed en herken ook veel in de reactie van EVK omtrend de privecy.  Maar het doet me deugt om te lezen dat ik niet de enige ben, die door het leven gaat zonder VleesBoek.

Ik hoop dat u over writers block heen geraakt, want u verstaat de kunst om op pakkende en onderhoudende wijze, het wel en wee van het leven te beschrijven.

Groetjes Gork

Rob Alberts op 18-07-2012 19:14
Op facebook voer ik leutergesprekjes. En op punt heb ik een aantal tante betjes als vriendin. Maar uw blog heeft mij altijd verwonderd vanwege de altijd hoge kwaliteit. Bewonderende groet
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl